Kesätöissä Suomi Telineellä

Olin töissä Suomi Telineellä kesällä 2020. Sinä kesänä monelta nuorelta hävisi kesätyöt koronan takia mutta Suomi Teline pystyi pitämään kiinni luvatuista työpaikoistaan. Kesätyö on todella tärkeä nuorelle, koska yleensä nuoren suurin motivaattori työskentelyyn on raha. Kesätyöstä saadun palkan ansiosta nuori ei ole niin riippuvainen vanhempien antamista rahoista. Tästä syntyvä vapauden tunne on houkutteleva. Olisihan se kiva viedä joskus äiti vaikka kahville.

Toinen tärkeä asia kesätyössä on siitä saatu työkokemus. Työkokemuksesta on hyötyä seuraavia työpaikkoja hakiessa ja ehkäpä vielä tärkeämpää; se voi auttaa nuorta omissa uravalinnoissa. Suomi Telineellä työskentely oli hyvin monipuolista ja tästä syystä se sopi kesätyöpaikaksi oikein mainiosti. Työtehtävät vaihtelivat maan ja taivaan välillä vessan pesusta rakennustelineiden lajitteluun sekä pyykinpesusta maalaamiseen.

Suomi Telineellä oli mukavaa työskennellä, sillä työtunnelma oli rento ja hauska. Kaikki työkaverit olivat ihania ja työilmapiiri oli aina ylifresh. Pakkohan se on myöntää, että telineiden parissa työskentely on suhteellisen fyysistä hommaa, mutta oikealla asenteella ja hyvällä fiiliksellä työskennellessä ei se ylitsepääsemättömän haastavaa ole. Ja toisaalta kukapa nuori ei haluaisi plussana kesätyöstä hieman lihaksia ja hyvän rusketuksen.

Suomi Telineelle kesätyöntekijäksi sopii luonteeltaan oma-aloitteinen sekä ahkera nuori, joka nauttii ulkona työskentelemisestä. Iltamenot eivät myöskään ole esteenä työnteolle, sillä työpäivät alkavat suhteellisen aikaisin, joten iltapäivät/illat jäävät vapaaksi muulle tekemiselle. Omasta kahden kesän kokemuksesta voin suositella Suomitelineellä työskentelyä lämpimästi.

Siim Kütt
Lukiolainen Vantaalta