Telineurakointiyritykset pärjäävät koronasta huolimatta

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen. Suomi Telineen tavoitteena on aina olla mahdollisimman lähellä asiakasta, mutta koronapandemian vuoksi asiakastapaamiset ovat siirtyneet etäyhteyksien päähän sekä harvoihin kohtaamisiin työmailla turvavälejä kunnioittaen. Olemme halunneet yrityksenä varjella asiakkaittemme terveyttä ja olla esimerkkinä myös pandemian torjunnassa. Syvä toiveemme on, että ensi vuonna voisimme kohdata asiakkaidemme kanssa yhä enemmän kasvotusten.

Olemme kiitollisia Suomi Telineen asiakkaille, jotka ovat pitäneet yrityksen tilauskannat kohdillaan. Myös yhteiskunta tuki yrityksiä vaikeana aikana, siitäkin olemme kiitollisia. Yrityksenä haluamme kantaa yritysvastuuta ja antaa suomalaiselle yhteiskunnalle takaisin. Suomi Teline palkkasi viime kesänä tuttuun tapaan nuoria kesätöihin. Yhteiskunnan ja yrityselämän tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että nuoret saavat kosketuksen työelämään, oppivat tärkeitä työelämän taitoja ja säilyvät toimintakykyisinä myös haastavina aikoina.

Sairastuin itse viime toukokuussa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Vaikka en saanut koronan vakavinta muotoa, tauti oli todella raju. Lapseni ovat olleet kolme kertaa karanteenissa. Monet perheemme yhteiset perinteet sekä ystävien ja sukulaisten kohtaamiset ovat jääneet vuoden aikana toteutumatta. Koronapandemia on vaikuttanut syvästi koko perheeni elämään.

Telineurakointiyritykset pärjäävät koronasta huolimatta. Koronapandemian maksajiksi joutuvat ennen kaikkea tulevat sukupolvet. Vaikka lainanmaksu on edessäpäin, pandemian vaikutukset tuntuvat lasten ja nuorten arjessa jo nyt. Monen lapsen turvaverkot ovat rakoilleet. Keväällä oltiin etäopetuksessa, monien harrastukset ovat olleet katkolla ja isovanhempien kohtaamisista on tullut harvinaista herkkua. Lapselle vuosi on pitkä aika, eivätkä lapset ole niin valmiita kohtaamaan kriisejä kuin me aikuiset. Toivon, että yhteiskunnassa tehdään viisaita päätöksiä, joiden tuloksista voivat nauttia myös lapset ja nuoret, koska he ovat huomisen hyvinvointivaltion kannattelijoita.

Suomi Teline odottaa vuotta 2021 mielenkiinnolla. Olemme valmiit vastaamaan sen tuomiin haasteisiin. Mottomme on edelleen: Suuntana ylöspäin!

Isoin kiitos kuuluu aina asiakkaillemme. Suomi Teline tekee parhaansa myös ensi vuonna.

Haluan toivottaa valoisaa joulua ja menestyksekästä vuotta 2021!

Peter Korhonen
Peter Korhonen on Suomi Telineen toimitusjohtaja.