Kes­kei­nen logis­ti­nen sijain­ti, toi­min­nal­li­suus ja työ­tur­val­li­suus – niis­tä on Nur­mi­jär­ven toi­mi­ti­lat teh­ty

Suo­mi Teli­ne halu­aa olla tänään ja huo­men­na Suo­men tilaa­jays­tä­väl­li­sin teli­neyh­tiö. Tämän tavoit­teen saa­vut­ta­mi­ses­sa tär­keä roo­li on yri­tyk­sen toi­mi­ti­loil­la Nur­mi­jär­vel­lä Kar­hu­kor­ven teol­li­suusa­lu­eel­la.

Kun asiak­kail­le rää­tä­löi­ty­jä teli­ne­rat­kai­su­ja ja sää­suo­jia läh­tee päi­vit­täin liik­keel­le ja palaa takai­sin vuo­krauk­ses­ta, tar­vi­taan laa­tua niin pihan ja varas­ton suun­nit­te­lus­sa kuin toteu­tuk­ses­sa.

”Toi­min­nal­li­suus, työ­tur­val­li­suus ja tila­hal­lin­ta ovat varas­ton ja piha­suun­nit­te­lun kes­kiös­sä. Nii­tä pai­no­te­taan joka­päi­väi­ses­sä työs­sä”, sanoo Suo­mi Teli­neen myyn­ti­joh­ta­ja Jere Siep­po.

Nykyi­sel­lä pai­kal­la Nur­mi­jär­vel­lä Suo­mi Teli­ne on toi­mi­nut kevääs­tä 2019. Ton­tin koko on 6 500 m2 ja hal­li- ja toi­mis­to­ti­laa on käy­tös­sä 1 200 m2.

Hal­liin sijoit­tu­vat varas­ton tau­ko­ti­lat, pres­su­jen käsit­te­ly, pie­no­sien varas­toin­ti ja kor­jaus­pa­ja. Toi­mis­ton puo­lel­la työs­ken­te­le­vät hal­lin­to, tar­jous­las­ken­ta ja teli­ne­myyn­ti. Lisäk­si koko­nai­suu­teen kuu­lu­vat neu­vot­te­lu­ti­lat ja työn­joh­don toi­mis­to­pis­teet.

”Hal­li­ti­laa on hyvin­kin riit­tä­väs­ti meil­le. Olem­me kas­va­neet mer­kit­tä­väs­ti ja lii­ke­toi­min­nan kas­vu on lisän­nyt myös teli­ne­ma­te­ri­aa­lin mää­rää. Ton­tin laa­jen­ta­mis­ta on kaa­vail­tu, mut­ta toi­saal­ta se on nol­la­sum­ma­pe­liä: kun myyn­ti tekee työn­sä hyvin, tava­ra on liik­keel­lä, mut­ta samal­la kaik­kien tilo­jen pitää vas­ta­ta kas­vun tuo­miin tar­pei­siin.”

Sie­pon mukaan logis­ti­ses­ti isoin asia on sijain­ti Tam­pe­reen moot­to­ri­tien var­rel­la. ALFIX-teli­ne­myyn­nin asia­kas­yri­tyk­sis­tä moni sijait­see muu­al­la kuin pää­kau­pun­ki­seu­dul­la.

”Toi­mi­tuk­set myyn­ti­va­ras­tos­ta pää­se­vät kul­ke­maan asiak­kai­den luo itään ja län­teen koh­tuul­li­sen käte­väs­ti ja poh­jois-ete­lä­suun­nas­sa todel­la erin­omai­ses­ti.”

”Myyn­nis­sä voi soi­da klo 16.30 puhe­lin, että saam­me­ko tava­rat läh­tö­val­miik­si aamuk­si klo 7.00. Täl­löin on asiak­kaan aika­tau­lu­jen kan­nal­ta hyvä, että emme ole lähem­pä­nä Hel­sin­gin kes­kus­taa. Kes­kel­lä pää­kau­pun­ki­seu­tua Tam­pe­reen moot­to­ri­tien var­res­sa olem­me aina lähel­lä eri suun­nis­sa sijait­se­via asiak­kai­ta”, ker­too Jere Siep­po.

Sijain­ti Nur­mi­jär­vel­lä pal­ve­lee hyvin myös Suo­mi Teli­neen omaa ura­koin­tia. Mate­ri­aa­lit ja työ­voi­ma saa­daan toi­mi­tet­tua vai­vat­to­mas­ti työ­mail­le, jot­ka ovat pää­osin eri puo­lil­la pää­kau­pun­ki­seu­tua tai sen lähei­syy­des­sä.

 

 

 

Siis­tis­ti ja jär­jes­tel­mäl­li­ses­ti

Ton­tin pin­ta-alas­ta suu­rin osa käy­te­tään varas­toin­tiin. Kun päi­vän aika­na läh­tee ja saa­puu esi­mer­kik­si vii­si kuor­maa, on pihan ylei­nen siis­teys ja hyvä jär­jes­tys vält­tä­mä­tön­tä sekä työ­tur­val­li­suu­den että logis­tii­kan toi­mi­vuu­den kan­nal­ta.

”Mate­ri­aa­li palau­tuu kes­kel­le pihaa, jos­ta se jae­taan omil­le pai­koil­leen. Ton­til­le sisään tul­les­sa läh­te­vä mate­ri­aa­li sijait­see por­tin oikeal­la puo­lel­la. Tava­ra­vir­ta on jat­ku­vaa, mut­ta tot­ta kai läh­te­vän kan­nal­ta ruuh­kai­sin­ta on alku­ke­säs­tä, ja palau­tu­vaa tava­raa alkaa tul­la isom­min takai­sin loka­kuus­sa.”

Jere Sie­pon mukaan juu­ri nyt ajan­koh­tai­nen asia on lumen ja jään hal­lin­ta. Pihan kun­nos­sa­pi­don tär­keys koros­tuu, kun tal­vi­kuu­kausi­na kalus­toa on kesää enem­män varas­toi­tu­na ja kul­ku­väy­lät kapeam­pia. Jäi­sel­lä pihal­la tru­kin aja­mi­nen ei tie­ten­kään toi­mi, ja jään ja lumen hyvä hal­lin­ta on myös tär­keä työ­tur­val­li­suus­ky­sy­mys.

Suo­mi Teli­neen varas­tos­ta ja kalus­tos­ta huo­leh­ti­vat talon varas­to­pääl­lik­kö ja varas­to­mies. Toi­min­to­jen pyö­rit­tä­mi­nen omien mies­ten voi­min näkyy siis­tey­den ja laa­dun kor­kea­na taso­na.

”Oma työ­paik­ka ja fir­man mie­hen men­ta­li­teet­ti koros­tuu pal­jon. Kun lii­ke­toi­min­nan pro­ses­seil­la on vah­va omis­ta­juus, asiat tun­tu­vat lähei­sil­tä, ja kaik­ki toi­mii parem­min”, kiit­tää Siep­po.

More recent posts

© 2024 Suomi Teline Oy - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö