Peab sanee­raa Hel­sin­gin kau­pun­gin vuo­kra-asun­to­ja teli­ne­kump­pa­ni­naan Suo­mi Teli­ne

Useat onnis­tu­mi­set aiem­mis­sa koh­teis­sa sai­vat ura­koit­si­jan luot­ta­maan Suo­mi Teli­nee­seen myös Hekan Jako­mäen työ­maal­la.

Peab ura­koi Hel­sin­gin kau­pun­gin asun­not Oy:lle vuo­kra-asun­to­jen laa­jan sanee­rauk­sen Hel­sin­gin Jako­mäes­sä. Han­ke koos­tuu kol­mes­ta eril­li­ses­tä, vuo­si­na 1968–69 raken­ne­tus­ta kau­pun­gin omis­ta­mas­ta vuo­kra­ta­los­ta osoit­tees­sa Jako­mäen­tie 10.

Kiin­teis­tö­jen laa­jan perus­kor­jauk­sen urak­ka­sum­ma on 22 mil­joo­naa euroa. Sisä­puo­li­sen perus­kor­jauk­sen lisäk­si Jako­mäen remon­toi­ta­vien asuin­ra­ken­nus­ten kat­to­ra­ken­teet uusi­taan koko­naan ja katoil­le raken­ne­taan IV-kone­huo­neet sekä asen­ne­taan aurin­ko­pa­nee­le­ja.

Vuo­den 2024 lopus­sa val­mis­tu­van koh­teen teli­neet ja sää­suo­jat toi­mit­taa Suo­mi Teli­ne, ker­too Pea­bin työn­joh­ta­ja Mark­ku Mono­nen. Hänel­le Suo­mi Teli­ne on jo entuu­des­taan useil­ta työ­mail­ta tutuk­si tul­lut kump­pa­ni. Jako­mäen perus­pa­ran­nus­han­ket­ta edel­tä­vä yhtei­nen koh­de oli Alek­sis Kiven perus­kou­lu, jos­sa rapat­tiin jul­ki­si­vu ja uusit­tiin vesi­kat­to.

”Tie­dän, mitä Suo­mi Teli­neel­tä saan. Hei­dän kans­saan työt ovat suju­neet eikä moi­tit­ta­vaa ole. Sik­si halusin Suo­mi Teli­neen mukaan myös tän­ne Jako­mä­keen”, sanoo Mono­nen.

Yhteis­työ takaa onnis­tu­mi­set

Suo­mi Teli­neen tuot­ta­maan koko­nais­pa­ket­tiin Jako­mäen koh­tees­sa kuu­lu­vat teli­nei­den ja sää­suo­jan asen­nus­ten ja pur­ka­mi­sen lisäk­si muun muas­sa tar­kis­tuk­set, huol­to sekä asiak­kaan halua­mat muu­tok­set ja kor­jauk­set. Yhdes­sä asiak­kaan kans­sa suun­ni­tel­laan, kuin­ka työ hoi­de­taan tur­val­li­ses­ti ja kus­tan­nus­te­hok­kaas­ti.

Kun jokai­nen koh­de on aina oman­lai­sen­sa, Mark­ku Mono­nen sanoo arvos­tan­sa sitä, että Suo­mi Teli­ne kuun­te­lee suun­nit­te­lu­vai­hees­sa huo­lel­la asiak­kaan toi­vei­ta ja pyr­kii toteut­ta­maan ne. Lisäk­si hän koros­taa hen­ki­lö­koh­tai­sen luot­ta­muk­sen mer­ki­tys­tä ja Suo­mi Teli­neen lii­ke­toi­min­ta­joh­ta­ja Ahto Pärt­man roo­lia teli­ne­kump­pa­nin valin­nas­sa.

”Ahton kans­sa olem­me teh­neet yhdes­sä vaa­ti­via ja eri­koi­sia­kin koh­tei­ta, ja luot­ta­mus kum­pu­aa näis­tä yhtei­sis­tä pro­jek­teis­ta. Olem­me tun­te­neet pit­kään ja ymmär­räm­me toi­siam­me, mikä on todel­la iso asia onnis­tu­mi­ses­sa. Kun jotain on sovit­tu Ahton kans­sa, se on pitä­nyt. Sik­si yhteis­työm­me jat­kuu”, Mono­nen sanoo.

Rää­tä­löi­tyä ja nope­aa pal­ve­lua

Jako­mäen sanee­raus­työ­maal­la tilan ahtaus sekä ton­tin ja talo­jen kor­keus tuo­vat omat haas­teen­sa, mut­ta Mono­sen ja Pärt­man mukaan vai­keam­pia­kin on näh­ty ja teh­ty. Koh­teen talot ovat kui­ten­kin iso­ja: pituut­ta on 75 met­riä, sää­suo­jat ovat pin­ta-alal­taan noin 1 400 m² ja 6‑kerroksisten talo­jen kor­keus on teli­nei­neen noin 22 met­riä.

Hui­pul­la tuu­lee, ja se on tar­koin huo­mioi­tu teli­ne­val­mis­ta­ja ALFIXin laa­ti­mis­sa las­kel­mis­sa ja teli­nei­den asen­nuk­ses­sa. Kor­keal­la ton­til­la sijait­se­vat kor­keat talot tar­vit­se­vat tuul­ten takia eri­tyi­sen vah­vat teli­ne­ra­ken­teet ja sää­suo­jat.

Ahto Pärt­ma sanoo­kin, että sää­seu­ran­ta on osa Suo­mi Teli­neen koko­nais­pa­ket­tia ja ‑pal­ve­lua. Jos odo­tet­ta­vis­sa on myrs­kyi­sää sää­tä, täs­tä ilmoi­te­taan asiak­kaal­le, ja Suo­mi Teli­neen mie­het käy­vät tar­kis­ta­mas­sa, että kaik­ki on tur­val­li­ses­ti ja var­mas­ti kun­nos­sa. Samat tar­kis­tuk­set teh­dään heti myrs­kyn jäl­keen.

”Jako­mäen sanee­rauk­ses­sa asuin­ta­lo­jen kat­to pure­taan koko­naan ja teh­dään ala­poh­jas­ta läh­tien täy­sin uusik­si. Kui­va­ket­ju on tär­ke­ää, ja kai­ken pitää olla hyvin sää­suo­jat­tu­na aina pur­ka­mi­ses­ta uuden val­mis­tu­mi­seen saak­ka”, Pärt­ma sanoo.

Jot­ta ahtaal­la ton­til­la sijait­se­val­la työ­maal­la kaik­ki sujui­si mah­dol­li­sim­man jou­he­vas­ti, on sää­suo­jien kans­sa pää­dyt­ty hie­man har­vi­nai­sem­paan rat­kai­suun: ensim­mäi­seen taloon teh­ty sää­suo­ja nos­te­taan nos­tu­ril­la talos­ta toi­seen. Näin muu työ­maa ei kär­si sää­suo­jien pur­ka­mi­ses­ta ja raken­ta­mi­ses­ta. Ker­taal­leen teh­dyn sää­suo­jan hyö­dyn­tä­mi­nen mer­kit­see tun­tu­vaa ajan ja kus­tan­nus­ten sääs­töä.

Kat­to- ja par­ve­ke­töi­tä var­ten asen­ne­tut teli­neet ja sää­suo­ja nousi­vat asiak­kaan toi­vo­mal­la tiu­kal­la aika­tau­lul­la. Kos­ka val­mis­tu­mi­nen tiet­ty­nä päi­vä­mää­rä­nä oli asiak­kaal­le erit­täin tär­ke­ää, Suo­mi Teli­ne lait­toi peliin pal­jon työ­tä ja mie­hiä.

Teli­ne­toi­mit­ta­jas­sa Pea­bin Mark­ku Mono­nen arvos­taa aika­tau­lus­sa pysy­mis­tä. Se on Suo­mi Teli­neen vah­vuus, mut­ta aivan eri­tyi­ses­ti Mono­nen kiit­tää Suo­mi Teli­neen kykyä rea­goi­da nopeas­ti asiak­kaan pyyn­töi­hin.

”Kun jou­du­taan esi­mer­kik­si avaa­maan sää­suo­jia, Suo­mi Teli­neen mie­het tule­vat ripeäs­ti pai­kal­le. Hei­dän kans­saan nopeat pyyn­nöt ovat aina onnis­tu­neet.”

More recent posts

© 2024 Suomi Teline Oy - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö