Suo­mi Teli­neen talous­hal­lin­to elää muka­na kehi­tyk­ses­sä

Teli­nea­lan yri­tyk­sen talous­hal­lin­to koos­tuu useas­ta osa­ses­ta. Suo­mi Teli­ne tekee maa­han­tuon­tia, teli­neu­ra­koin­tia, vuo­kraa teli­nei­tä ja tava­raa myy­dään asiak­kail­le omas­ta myyn­ti­va­ras­tos­ta tai suo­ra­toi­mi­tuk­se­na Sak­sas­ta, joten talous­hal­lin­nos­sa pitää ottaa huo­mioon, miten teli­nei­tä näi­den eri pal­ve­lui­den osal­ta hal­lin­noi­daan, las­ku­te­taan ja miten ne käsi­tel­lään kir­jan­pi­dos­sa.

Kos­ka Suo­mi Teli­neen vah­vuuk­sia ovat nopeus, luo­tet­ta­vuus ja koko­nais­val­tais­ten pal­ve­lui­den tuot­ta­mi­nen, pitää talous­hal­lin­non­kin toi­mia luo­tet­ta­vas­ti nopeas­ti muut­tu­vis­sa tilan­teis­sa ja löy­tää sel­lai­sia rat­kai­su­ja, jot­ka toi­mi­vat mah­dol­li­sim­man tehok­kaas­ti. Suo­mi Teli­neen kir­jan­pi­don toteut­ti aiem­min ulko­puo­li­nen tili­toi­mis­to. Koim­me kui­ten­kin parem­mak­si vaih­toeh­dok­si pal­ka­ta lisää omaa hen­ki­lö­kun­taa ja kir­jan­pi­to alet­tiin hoi­taa talon sisäl­lä kesäs­tä 2020 läh­tien. Se on osoit­tau­tu­nut erin­omai­sek­si rat­kai­suk­si. Kir­jan­pi­toa hoi­ta­val­la hen­ki­löl­lä on hyvä olla laa­ja koko­nais­kä­si­tys koko lii­ke­toi­min­nas­ta sekä yri­tyk­sen toi­min­ta­ta­vois­ta ja tule­vai­suu­den näky­mis­tä.

Talous­hal­lin­nos­sa päi­vit­täi­nen työ sisäl­tää rutii­ne­ja ja monia len­nos­sa muut­tu­via teh­tä­viä, mikä pitää työs­ken­te­lyn moni­puo­li­se­na ja mie­len­kiin­toi­se­na. Seson­ki­kuu­kausi­na huh­ti­kuus­ta syys­kuu­hun, sekä tilin­pää­tök­sen aikaan vuo­den­vaih­tees­sa työ­päi­väm­me ovat usein hek­ti­siä. Koro­na-aika­na olem­me työs­ken­nel­leet osit­tain myös etä­nä. Työ­ti­lam­me on jär­jes­tet­ty niin, että tur­val­li­nen työs­ken­te­ly on mah­dol­lis­ta myös yri­tyk­sen toi­mi­ti­lois­sa Nur­mi­jär­vel­lä. Talous­hal­lin­tom­me on lähes sata­pro­sent­ti­ses­ti pape­ri­ton, joten työn voi suo­rit­taa myös muu­al­la kuin toi­mis­tos­sa.

Talous­hal­lin­to on yri­tyk­sen sydän

Lähes kaik­ki yri­tyk­sen sisäi­nen infor­maa­tio kul­kee talous­hal­lin­non kaut­ta. Tie­don­kul­ku on kak­si­suun­tais­ta niin ura­koin­nin, myyn­nin, varas­ton, kuin joh­don­kin kans­sa. Käy­tän­nös­sä talous­hal­lin­nol­ta pitäi­si löy­tyä kaik­ki olen­nai­nen tie­to, jota yri­tyk­sen joh­to tar­vit­see.

Esi­mer­kik­si teli­neu­ra­koin­nin ja ‑vuo­krien kuu­kausi­las­ku­tus vaa­tii tii­vis­tä yhteis­työ­tä tar­jous­las­ken­nan, varas­ton ja työn­joh­don kans­sa. Tie­don pitää kul­kea tar­kas­ti ja oikea-aikai­ses­ti eri osas­to­jen välil­lä, jot­ta saa­daan var­mis­tet­tua sekä asiak­kai­den, että toi­mit­ta­jien las­ku­jen oikeel­li­suus. Usein asioi­ta ei saa sel­vi­tet­tyä yhdel­lä säh­kö­pos­til­la tai puhe­lin­soi­tol­la, kos­ka tie­don­ku­lun ket­ju kul­kee monen hen­ki­lön kaut­ta. Suo­mi Teli­neel­lä on jous­ta­va ja toi­si­aan aut­ta­va työ­po­ruk­ka, mikä ede­saut­taa työn tehok­kuut­ta ja suju­vuut­ta. Meil­lä ei ole osas­to­ra­jo­ja, vaan työ­ka­ve­rei­ta aute­taan aina tar­peen tul­les­sa.

Kevääl­lä 2020 toteu­tet­tiin myyn­nin ja talous­hal­lin­non yhteis­työ­nä pro­jek­ti, jos­sa otet­tiin käyt­töön talous­hal­lin­toa­kin vah­vas­ti tuke­va teli­nei­den varas­ton­hal­lin­taoh­jel­ma. Teli­ne­myyn­nin pro­ses­si toteu­te­taan tilauk­ses­ta las­ku­tuk­seen varas­ton­hal­lin­taoh­jel­man kaut­ta ja seu­raa­va­na aske­lee­na on laa­jen­taa myös vuo­kra­ka­lus­ton hal­lin­noin­ti, seu­ran­ta ja las­ku­tus ohjel­man kaut­ta teh­tä­väk­si. Osit­tain vuo­kra­las­ku­tus on jo otet­tu käyt­töön varas­ton­hal­lin­taoh­jel­mas­sa, mikä on hel­pot­ta­nut sekä varas­ton, että talous­hal­lin­non työ­tä, kun tur­hia työ­vai­hei­ta on jää­nyt pois. Tämän myö­tä myös vir­hei­den mää­rä pie­ne­nee.

Son­ja Ala­kan­gas
Son­ja Ala­kan­gas on Suo­mi Teli­neen talous­pääl­lik­kö.

More recent posts

© 2024 Suomi Teline Oy - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö