Suomi Teline panostaa koronatoimiin

Suomi Teline panostaa toiminnassaan koronatoimiin ja pyrkii suojaamaan niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin terveyttä. Yrityksen johto käy viikoittaisessa Teams-kokouksessaan läpi koronan vaikutuksia työmailla. Välitämme työntekijöillemme jatkuvasti päivitettyä tietoa koronatoimista, jotta jokainen työntekijä tietää, miten kullakin työmaalla toimitaan. Tiedonkulku on pandemian aikana avainasemassa.

Työntekijöidemme ja asiakkaidemme terveys ja turvallisuus on meille kunnia-asia. Telineasentajat pyrkivät saapumaan työmaille työvaatteissa, jotta tauko- ja pukutiloissa käytettävä aika voidaan minimoida. Työmailla myös porrastetaan työntekijöiden lounastaukoja. Erityisesti suurilla työmailla työskentelee paljon eri alojen ammattilaisia. Korona-aikana kukin ammattiryhmä käyttää taukotilaa kerrallaan. Myös kaikkea turhaa oleilua taukotiloissa vältetään. Osana koronatoimia olemme kiinnittäneet huomiota myös työntekijöiden liikkumiseen: Ainoastaan samalla työmaalla työskentelevät telineasentajat voivat matkustaa samassa autossa.

Työntekijämme käyttävät kasvomaskeja tai visiirejä niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa henkilö työskentelee yksin telineellä ja turvavälejä voidaan hyvin noudattaa. Suojalasien ja visiirien huurustuminen kylmässä ulkoilmassa maskia käytettäessä on ollut toisinaan haaste työmailla. Huurtuneiden suojalasien kanssa ei voi työskennellä telineillä, koska se on turvallisuusriski, ja se voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin. Suomi Teline onkin siirtynyt käyttämään uutta suojalasimallia, jossa on huurtumisen estävä kalvo.

Työntekijämme pyrkivät rajoittamaan työaikana kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti aina toteudu. Työntekijöiden terveysturvallisuus vaarantuu esimerkiksi silloin, kun maskitta kulkevat asukkaat haluavat vaihtaa ajatuksiaan teliasentajien kanssa rappukäytävässä tai vaikkapa suoraan omalta parvekkeeltaan.

Vaikka kohtaamme asiakkaitamme yhä vähemmän kasvotusten, pidämme tiiviisti yhteyttä niin asiakkaisiin kuin tavarantoimittajiin etäyhteyksien kautta. Haluamme palvella asiakkaitamme myös korona-aikana parhaalla mahdollisella tavalla, jotta työ sujuu turvallisesti ja aikataulussa. Sitoudumme löytämään parhaat ratkaisut ja suunnittelemme sekä rakennamme telineet vastaamaan optimaalisesti kunkin hankkeen luonnetta. Pandemian jyllätessäkin seisomme työturvallisuuden ja korkean laadun takana omilla kasvoillamme.

Ahto Pärtma
Ahto Pärtma on Suomi Telineen liiketoimintajohtaja ja yhtiön osakas.